Informatii despre colonhidroterapie


Informatii generale

Colonhidroterapia (sau Hidrocolonterapia) este o procedura terapeutica recomandata de medici, care consta in detoxifierea organismului si eliminarea depunerilor de toxine, chiar pietrificate sau blocate in peretele intestinului gros dealungul anilor. Se rezolva multe probleme de sanatate etc.
REZULTAT: un organism detoxifiat, sanatos, o circulatie buna, o slabire naturala, un ten luminos, imunitate buna si o energie de invidiat.
RECOMANDARI: 3-6-12 proceduri pe an de la caz la caz.


Cauza imbatranirii precoce a organismului uman consta in otravirea cronica cu reziduurile si toxinele ce nu sunt eliminate din intestinul gros !


Video colonhidroterapie


Intrebari frecvente

1. CE ESTE COLONHIDROTERAPIA?

Colonhidroterapia (irigarea colonului) este cea mai completă, sigură și simplă metodă de detoxifiere a corpului. Prin folosirea delicată a apei, colonul este curățat de impurități, hidratat și tonificat. Rezultatul: colonul își va îndeplini funcția ca nou și va răspândi o stare de bine în tot organismul.


2. CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE PROCEDURA DE HIDROCOLONTERAPIE ȘI CLISMĂ?

În cazul clismei se realizează o singură infuzie de apă ce pătrunde doar în porțiunea terminală a colonului. Hidrocolonterapia implică mai multe infuzii și descărcări, reușind pe parcursul tratamentului să curețe întregul colon.


3. PENTRU CINE ESTE INDICATĂ?

Oricine are de câștigat de pe urma acestei terapii. Chiar dacă avem o alimentație corectă și facem exercițiu fizic, suntem expuși la toxinele din mâncare, aer și apă. O curățare periodică ridică tonusul oricui, dar este indicată mai ales pentru: probleme digestive, iritații intestinale, constipație, colită; alergii; oboseală cronică, dureri musculare, artrită; probleme dermatologice - acnee, iritații, psoriazis, eczeme; cei care își schimbă dieta sau încep o cură de slăbire; sportivii care vor să îmbunătățească eficiența metabolismului; cei care au folosit antibiotice timp îndelungat.


4. CARE ESTE PREGĂTIREA ÎNAINTE DE TERAPIE?

Primul pas înainte de tratament este consultarea contraindicațiilor. Dacă aveți nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați fie telefonic, fie prin email. În momentul în care veți ajunge în cabinet, veți fi invitat să completați un chestionar medical necesar desfășurării în condiții optime a terapiei. Se va face un consult generalist. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli și conopida. De asemenea, este indicat să evitați alcoolul cu 24 de ore înainte și după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncați ușor, iar cu 2 ore înainte de terapie să nu mâncați nimic, dar puteți bea apă sau ceai.


5. CUM DECURGE O ȘEDINȚĂ DE HIDROCOLONTERAPIE?

O ședință de hidrocolonterapie este ca o infuzie de viață. De fapt, o infuzie de apă filtrată. Apa filtrată, purificată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum, cu precizie, pe toată lungimea colonului. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracția de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Procedeul se repetă de mai multe ori. În acest timp, hidroterapeutul ajută la eliminarea reziduurilor suplimentare prin masarea abdomenului. Sună relaxant, nu? Așa este. De asemenea, pe toată durata procedurii veți fi acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.


6. ESTE DUREROS?

Nu există niciun motiv pentru care să simțiți durere. Se poate întâmpla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deșeurile depuse pe pereții lui, să apară o senzație de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar plăcută.


7. METODA ESTE SIGURĂ?

Da, exceptând cazurile în care există contraindicații. Este o metodă naturală care nu implică niciun fel de substanțe chimice și nu forțează colonul. Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există niciun pericol de perforație intestinală.


8. CARE SUNT BENEFICIILE?

O sesiune de terapie este ca ploaia pentru pământul uscat de arșiță. Sparge materialul întărit și deshidratat, permițând hidratarea colonului. Prelucrarea reziduurilor se va face mult mai eficient. La fel, asimilarea substanțelor nutritive. Ceea ce ușurează munca ficatului și a rinichilor. Și previne “ruginirea” colonului.


9. COLONHIDROTERAPIA CONCEDIAZĂ PARAZIȚII?

4 din 5 oameni sunt infectați cu paraziți. Specialiștii consideră că medicamentele nu sunt suficiente pentru înlăturarea paraziților din corp și recomandă irigarea colonului. Totodată, colonhidroterapia concediază și bacteriile negative. Bacteriilor sănătoase le oferă în schimb un mediu de lucru plăcut pentru producția de vitamine B și K, pe care un colon curat le absoarbe imediat.


10. CÂT DUREAZĂ O ȘEDINȚĂ?

Terapia durează în medie 40 minute. Este în întregime monitorizată de calculator și de terapeut. Oamenii definesc experiența drept confortabilă și relaxantă. Altfel nu s-ar explica popularitatea procedurii în clinicile din străinătate. Alocați primei ședințe cca 1,5 ore deoarece va fi necesar ca mai întâi să discutăm despre problemele dumneavoastră, stilul de viață, rezultatele la care doriți să ajungeți și modalitățile cele mai indicate de a obține aceste rezultate cât mai rapid.


11. CÂT DUREAZĂ TERAPIA?

Eliminarea mizeriei adunate ani în șir pe pereții colonului nu se poate face într-o zi. Numărul de ședințe variază de la un individ la altul, luându-se în calcul gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuției preliminare, terapeutul poate stabili numărul de ședințe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 ședințe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcție de afecțiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 ședințe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 3-4 ședințe o dată pe an.


12. SE POATE DEVENI DEPENDENT DE COLONHIDROTERAPIE?

Nu, dimpotrivă, colonhidroterapia ajută la restabilirea echilibrului și funcțiilor fiziologice ale colonului. Spre deosebire de laxative, care acționează prin iritarea mucoasei colonului, CHT stimulează musculatura intestinală într-un mod natural și îl ajută să își recapete motilitatea.


13. CE ECHIPAMENT FOLOSIM?

Confortul și siguranța pacientului sunt pe primul loc. De aceea, la Geiran Estetic folosim echipamentul HC-200 Automatic marca TRANSCOM (Spania). Înființată în 1981, TRANSCOM este lider mondial în domeniul cercetării și producției tehnicii pentru hidrocolonterapie. Aparatele sunt certificate/aprobate din punct de vedere calitativ (ISO13485) și medical (UE, SUA, Canada, Rusia, China, Japonia). Aparatul asigură siguranța pacientului 100% în timpul procedurii, datorită performanței acestuia.


14. EXISTĂ RISCUL DE CONTAMINARE?

Nu. Apa folosită este filtrată și purificată, toate instrumentele ce intră în contact cu dumneavoastră sunt de unică folosință, iar ca o măsură suplimentară, aparatul este dezinfectat după fiecare utilizare.


15. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MICROFLORA DE LA NIVELUL COLONULUI?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulțime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule, dar și iaurtul, laptele bătut pentru repopularea bacteriilor bune, mai ales pe un teren curat.


BENEFICIILE COLONHIDROTERAPIEI

 • curățarea și detoxifierea colonului de reziduuri (unele acumulate pe parcursul a mulți ani) și paraziți
 • reglarea tranzitului intestinal: se tratează constipația, diareea, se reduce balonarea
 • refacerea tonusului, formei și funcționării normale a colonului
 • stimularea și întărirea sistemului imunitar
 • detoxifierea întregului organism
 • absorbția normală a nutrienților în sânge
 • se îmbunătățește circulația periferică
 • se ameliorează durerile articulare
 • se rezolvă problema acneei severe
 • se reduc petele întunecate de pe tegument
 • se detoxifiază ficatul și vezica biliară
 • creșterea energiei și a clarității mentale
 • organismul devine energic și dornic de viață
 • tratarea retenției hidrice și a celulitei
 • controlul apetitului și al greutății
 • dispar migrenele, insomniile și se reduce nivelul de stres
 • din punct de vedere dermatologic se vede o îmbunătățire radicală a calității pielii, devenind mai luminoasă și mai tonifiată
 • tratamentele de slăbire au un rezultat cu efect mai rapid și de lungă durată

CONTRAINDICAȚIILE COLONHIDROTERAPIEI

Nu se permite să se facă ședințele de colonhidroterapie în următoarele cazuri:

 • operații recente la nivel abdominal
 • în timpul menstrei
 • sarcină avansată de peste 3 luni
 • dureri abdominale nediagnosticate
 • hemoroizi în stare sângerândă
 • anemie severă
 • epilepsie
 • tulburări cardiace severe
 • insuficiență renală severă
 • cancer de colon, tumoră de colon sau de rect, colită ulcerativă, boala Crohn, aderențe pelviene
 • fisuri sau fistule anale
 • hernie abdominală
 • ulcer și suspiciuni de perforare digestive, patologii inflamatorii acute ale intestinului